Τε. Απρ 24th, 2024

Τα AirTags είναι χρήσιμα καθώς επιτελούν θαυμάσια το σκοπό για τον οποίο αναπτύχθηκαν, ωστόσο, έγιναν και μέσο ανεπιθύμητων παρακολουθήσεων!

To Air Tag είναι μια συσκευή παρακολούθησης που αναπτύχθηκε από την Apple και σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να βρίσκουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως για παράδειγμα τα κλειδιά, τσάντες, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, οχήματα κλπ.

Προκειμένου να εντοπιστεί το χαμένο αντικείμενο, τα Air Tags χρησιμοποιούν το δίκτυο Find My της Apple, το οποίο έχει υπολογιστεί στις αρχές του 2021, ότι αποτελείται από περίπου ένα δισεκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως που εντοπίζουν και αναφέρουν ανώνυμα, τα εκπεμπόμενα σήματα Bluetooth.

Τα AirTags είναι συματά με οποιαδήποτε συσκευή iPhone, iPad ή iPod Touch που μπορεί να εκτελεί iOS / iPadOS 14.5 ή νεότερη έκδοση. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο τσιπ U1 στο iPhone 11 ή νεότερη έκδοση (εξαιρουμένου του iPhone SE 2ης γενιάς και του iPhone SE 3ης γενιάς ), οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία UWB (υπερευρείας ζώνης).

Το AirTag ανακοινώθηκε στις 20 Απριλίου 2021, έγινε διαθέσιμο για προπαραγγελία στις 23 Απριλίου και κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου.

Και ενώ τα AirTags είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμα καθώς επιτελούν θαυμάσια το σκοπό για τον οποίο αναπτύχθηκαν, ωστόσο, έγιναν και μέσο πολλών ανεπιθύμητων παρακολουθήσεων και καταδιώξεων. Και αν και η Apple, τον Φεβρουάριο του 2022 πρόσθεσε μια εφάπαξ προειδοποίηση για τους χρήστες που ρυθμίζουν το AirTag τους και τους ειδοποιεί ότι η χρήση της συσκευής για την παρακολούθηση ατόμων είναι παράνομη και η συσκευή προορίζεται μόνο για την παρακολούθηση προσωπικών αντικειμένων, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η National Post στον Καναδά, ανέφερε ότι AirTags είχαν τοποθετηθεί σε οχήματα σε εμπορικά κέντρα και χώρους στάθμευσης εν αγνοία των οδηγών.

Από δεδομένα της αστυνομίας των ΗΠΑ που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Motherboard, αποκαλύπτεται ότι η παρακολούθηση γυναικών μέσω AirTags έχει πάρει διαστάσεις και εξελίσσεται πλέον σε μάστιγα.

Μέσα στον ένα χρόνο που κυκλοφορεί η συσκευή, η αστυνομία έχει λάβει πολλές καταγγελίες από γυναίκες που αντιλήφθηκαν πως παρακολουθούνταν ενώ δεν υπολογίζονται οι γυναίκες που δεν έκαναν καταγγελία και εκείνες που δεν αντιλήφθηκαν καν ότι παρακολουθούνταν.

Το Motherboard πήρε στα χέρια του 150 καταγγελίες γυναικών από 8 αστυνομικά τμήματα και στις 50 από αυτές, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να παρέμβουν, όταν οι γυναίκες ανακάλυψαν κρυμμένα AirTags, λόγω των ειδοποιήσεων που στέλνει η Apple ή από το χαρακτηριστικό θόρυβο που κάνουν τα AirTags όταν βρίσκονται πολύ χρόνο μακριά από τις συσκευές με τον λογαριασμό που έχουν συνδεθεί.

Στις μισές από τις καταγγελίες, οι γυναίκες είχαν υποψίες πως τα AirTags είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό τους από κάποιον άντρα που γνώριζαν, από τωρινό ή πρώην σύντροφο ή ακόμη και από τον εργοδότη τους. Μόνο σε μία περίπτωση ήταν άντρας εκείνος που έκανε καταγγελία για παρακολούθηση από πρώην σύντροφό του.

Η Apple είπε πως θα διαθέσει αργότερα μέσα στη χρονιά ένα χαρακτηριστικό ανίχνευσης ακριβείας των AirTags για iPhone 11, 12 και 13, ενώ θα ειδοποιεί με περισσότερη σαφήνεια, τους χρήστες που μπορεί να παρακολουθούνται από κάποιον μέσω ενός AirTag.

 Πηγή: enallaktikidrasi.com

Απόgynaikes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *