Τε. Μάι 22nd, 2024

Η Σιούελ πέθανε μόλις πέντε μήνες μετά την έκδοση του μοναδικού βιβλίου της

Η Άννα Σιούελ (Anna Sewell, 30 Μαρτίου 1820 – 25 Απριλίου 1878) ήταν Αγγλίδα μυθιστοριογράφος. Είναι γνωστή ως η συγγραφέας του μυθιστορήματος του 1877 Μαύρη Καλλονή, το μοναδικό έργο της που κυκλοφόρησε, το οποίο θεωρείται ένα από τα δέκα καλύτερα μυθιστορήματα για παιδιά παρόλο που η συγγραφέας στόχευε το έργο για ένα ενήλικο κοινό. Η Σιούελ πέθανε μόλις πέντε μήνες μετά την έκδοση της Μαύρης Καλλονής, έχοντας ζήσει αρκετό χρονικό διάστημα για να δει το μοναδικό της μυθιστόρημα να γίνεται επιτυχία.

Η Σιούελ γεννήθηκε στο Νόρφολκ, σε μια οικογένεια κουάκερων. Ο πατέρας της ήταν ο Ισαάκ Φίλιπ Σιούελ (1793-1879) και η μητέρα της, Μαίρη Ράιτ Σιούελ (1798-1884), ήταν μια πετυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Είχε έναν μικρότερο αδερφό που λεγόταν Φίλιπ. Τα δυο παιδιά εκπαιδεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό στο σπίτι από την μητέρα τους λόγω της έλλειψης χρημάτων για το σχολείο.

Το 1822, η επιχείρηση του πατέρα της, ένα μικρό κατάστημα, έκλεισε και η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο. Η ζωή ήταν δύσκολη για την οικογένεια και έτσι ο Ισαάκ και η Μαίρη έστειλαν τον Φίλιπ και την Άννα να μείνουν με τους γονείς της Μαίρης στο Μπάξτον του Νόρφολκ.

Το 1832, όταν η Άννα ήταν δώδεκα ετών, η οικογένεια μετακόμισε στο Stoke Newington και η Σιούελ πήγε σε σχολείο για πρώτη φορά. Σε ηλικία 14 ετών, η Σιούελ γλίστρησε και τραυμάτισε σοβαρά τα γόνατά της. Για την υπόλοιπη ζωή της, δεν μπορούσε να σταθεί όρθια χωρίς πατερίτσα ή να περπατά για αρκετή ώρα. Για καλύτερη κινητικότητα, συχνά χρησιμοποιούσε άμαξες για άλογα, οι οποίες συνέβαλαν στην αγάπη της για τα άλογα και στην ανησυχία της για την μεταχείριση των ζώων από τους ανθρώπους.

Μετά την κυκλοφορία του μοναδικού μυθιστορήματός της, η Σιούελ αρρώστησε βαριά. Είχε έντονους πόνους και για τους επόμενους μήνες ήταν εντελώς κλινήρης μέχρι που πέθανε στις 25 Απριλίου 1878 σε ηλικία 58 ετών από ηπατίτιδα ή φυματίωση, μόλις πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία της Μαύρης Καλλονής. Τάφηκε στις 30 Απριλίου 1878 στο νεκροταφείο Κουάκερ, κοντά στο Μπάξτον, στο Νόρφολκ, όχι μακριά από το Νόργουιτς.

Απόgynaikes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *