Τε. Μάι 22nd, 2024

Η έλλειψη ενός βασικού προϊόντος και ο ρόλος του stand up comedy

Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο πληθωρισμός έχουν πλήξει σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά οι γυναίκες που έχουν έμμηνο ρύση αντιμετωπίζουν τώρα μια πρόσθετη πίεση, καθώς μετά το μεγάλο πρόβλημα με το βρεφικό γάλα οι ΗΠΑ είναι πλέον αντιμέτωπες με ελλείψεις σε προϊόντα περιόδου.

Κορυφαίοι λιανοπωλητές και κατασκευαστές αναγνώρισαν τις ελλείψεις αυτή την εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και μήνες.

Το θέμα τράβηξε την προσοχή σε εθνικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα μετά από ένα άρθρο στο Time που αποκαλούσε την έλλειψη ταμπόν και σερβιέτας ως «την έλλειψη για τη οποία κανείς δεν μιλάει».

Ράλι στις τιμές

«Δεν έχω δει κανένα προϊόν στα καταστήματα εδώ και μήνες», δημοσίευσε ένας χρήστης στο Reddit. «Παράγγειλα τα ταμπόν μου στο Amazon και έχουν αυξηθεί οι τιμές μου».

Οι τιμές των ταμπόν αυξήθηκαν σημαντικά — σχεδόν 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Amazon διέψευσε τις φήμες για αύξηση των τιμών, λέγοντας ότι οι πολιτικές της «βοηθούν να διασφαλίσουν ότι οι πωλητές τιμολογούν τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά» και ότι η εταιρεία παρακολουθεί ενεργά τις τιμές και αφαιρεί προσφορές που παραβιάζουν την πολιτική της δίκαιης τιμολόγησης.

Πρώτες ύλες

Όπως επισημαίνει το CNN Business οι ελλείψεις φαίνεται να προέρχονται από περιορισμούς εφοδιασμού σχετικά με βασικά υλικά όπως το βαμβάκι και το πλαστικό, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας και έχουν μεγάλη ζήτηση από την αρχή της πανδημίας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περιορίσει περαιτέρω την προσφορά επειδή η Ρωσία και η Ουκρανία είναι και οι δύο κύριοι εξαγωγείς λιπασμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια βαμβακιού.

Οι ελλείψεις πρώτων υλών και τα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν είναι μοναδικά για τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά όπως και η έλλειψη βρεφικών παρασκευασμάτων στις ΗΠΑ, υπάρχει μια αδιάκοπη και επείγουσα βιολογική ζήτηση για αυτά που δεν μπορεί να αντικατασταθούν εύκολα. Οι άνθρωποι που έχουν έμμηνο ρύση δεν μπορούν απλά να περιμένουν να ξαναγεμίσουν τα ράφια.

Ο ρόλος του stand up comedy

Όταν το Time ρώτησε την Procter & Gamble, στην οποία ανήκουν οι δημοφιλείς επωνυμίες Tampax και Always, σχετικά με την έλλειψη, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας κατηγόρησε την αυξημένη ζήτηση που συνδέεται με μια διαφημιστική καμπάνια με την κωμική ηθοποιό του stand up comedy Amy Schumer.

Από τότε που κυκλοφόρησαν οι διαφημίσεις τον Ιούλιο του 2020, «η αύξηση των λιανικών πωλήσεων έχει εκραγεί», είπε ο εκπρόσωπος στο Time.

Φυσικά, το να κατηγορείς τις διαφημίσεις της Schumer δεν εξηγεί γιατί είναι δύσκολο να βρεθούν και άλλες μάρκες. Ένας εκπρόσωπος της P&G είπε στο CNN Business ότι η ομάδα Tampax «παράγει ταμπόν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση».

«Κατανοούμε ότι είναι απογοητευτικό για τους καταναλωτές όταν δεν μπορούν να βρουν αυτό που χρειάζονται», είπε ο εκπρόσωπος της P&G σε ένα email. «Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση».

Πώς σχολιάζει η Schumer

Καθώς οι τίτλοι σχετικά με το σχόλιο της Schumer κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, η κωμικός, η οποία μίλησε δημόσια για την υστερεκτομή της πέρυσι, απάντησε με ένα αστείο στα social media.

«Ουάου, δεν έχω καν μήτρα», έγραψε στο Instagram την Πέμπτη κάτω από ένα στιγμιότυπο ενός τίτλου που έγραφε: «Γιατί η Amy Schumer κατηγορείται για την εθνική έλλειψη ταμπόν».

  • Από τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Απόgynaikes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *