Τε. Μάι 22nd, 2024

Οι γυναίκες που δουλεύουν πάνω από 55 ώρες εβδομαδιαίως έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL), οι γυναίκες που δουλεύουν πάνω από 55 ώρες εβδομαδιαίως έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, ενώ λιγότερο κίνδυνο διατρέχουν όσες εργάζονται γύρω στις 35-40 ώρες.

Οι πιθανότητες για τους άντρες είναι λιγότερες, χωρίς όμως να λείπουν τα προβλήματα σε περίπτωση εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Η αιτία μάλλον σχετίζεται με το βάρος που νιώθουν οι γυναίκες λόγω υποχρεώσεων ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη εργασίας. Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι παντρεμένες γυναίκες με παιδιά συνήθως δουλεύουν λιγότερο συγκριτικά με τις ελεύθερες.

Από την άλλη πλευρά, οι παντρεμένοι άντρες με παιδιά εργάζονται περισσότερο από τους ελεύθερους. Οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 55 ώρες την εβδομάδα έχουν αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης σε ποσοστό 7,3% με κυρίαρχο το αίσθημα της ανικανότητας. Πάντως, η εργασία το Σαββατοκύριακο έχει αρνητικές επιπτώσεις και για τα δύο φύλα με τις γυναίκες να παρουσιάζουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Η Τζιλ Γουέστον που ηγήθηκε της μελέτης τόνισε ότι τα ευρήματά τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που εργάζονται πολύ χρειάζονται υποστήριξη. Αν και οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποιες είναι οι αιτίες, πολλές γυναίκες πράγματι νιώθουν επιπλέον βάρος από τις υποχρεώσεις σπιτιού και εργασίας.

Τα αποτελέσματα αυτά θα ήταν καλό να παροτρύνουν τους εργοδότες να τους προσφέρουν υποστήριξη στον χώρο εργασίας με σκοπό να τις διευκολύνουν. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι ωφέλιμο και για τα δύο φύλα αλλά και για τον ίδιο τον εργοδότη.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Απόgynaikes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *